2021. július 3-án 15 órától tartottuk már-már hagyományos szezonzárónkat a Soproni Városi Stadion edzőpályáján és parkolójában. Az időjárás több mint kegyes volt hozzánk és ez lehetőséget biztosított arra, hogy méltó módon lezárjuk az egyik legnehezebb, de sok szempontból talán legsikeresebb szezonunkat.

A hagyományokat követve egy gulyás volt a szezonzáró étele, melynek receptjét Hadarics Balázs állította össze, és a főzés levezénylését a szülői közösség egy csapatként magáénak érezte:

A szezonzáró egyik pontja volt a Soproni Jégtörők “Qarantén” programjának lezárása, melyet a Magyar Jégkorong Szövetséggel közösen, Kele Dávid és Kulcsár Bence edzők irányításával bonyolítottunk le.

A mellékelt videón – melyet ezúton is köszönök Dávidnak – meg tudjátok nézni a Qarantén program történetét és legfontosabb pillanatait. Azt gondolom, hogy ez a program a COVID időszakban nagyon sokat segített, hogy a lezárások alatt se távolodjon el senki a jégkorongtól valamint a Jégtörő életérzéstől sem:

A program lezárását és a legmagasabb pontot elérők kiemelt díjazását a Magyar Jégkorong Szövetség támogatásával, Sofron István – többszörös magyar válogatott játékos – bevonásával tudtuk megvalósítani:


A 2020/2021-es szezon számomra egyik legnagyobb változása, hogy a sikeres karantén program és sikeres szezonzáró görkoris tábor után Kele Dávidtól – egyesületünk edzőjétől – búcsút kellett vennünk, mivel Dávid szakmai fejlődése egy másik egyesületben fog folytatódni.

A szezonzárón mind a szülői közösség, mind az egyesület nevében búcsút vettünk tőle, a gyerekek által összeállított emlékkönyv kézről-kézre járt a szezonzárón, felelevenítve Dávid többéves soproni ittlétének legfőbb pillanatait: Dávid búcsúja egyben Petra búcsúját is jelentette, így ezúton is szeretném megköszönni Dávid és Petra munkáját az elmúlt években, melyet a soproni jégkorong fejlődéséért tettek.

Persze egy sportegyesületi szezonzáró sem múlhat el sport nélkül, így idén is volt sorverseny, felállítottuk az inline pályát, ahol a gyerekek görhokiztak, a szülők pedig floorball-oztak, de az edzőpályát rendeltetésének megfelelően használók is akadtak szép számmal:

Minden szezonzáró egy jelzés arra is, hogy a megérdemelt nyári szünet után indul a következő szezon. Az egyesületben történt változások szükségessé tették, hogy az edzői csapatot tovább erősítsük és megerősítve készüljünk a 2021/2022-es szezonra. Ennek jegyében a szezonzáró utolsó momentumaként megragadtam az alkalmat, hogy bemutassam Rico Tobler-t, aki a következő szezontól a szakmai vezetést fogja ellátni. Rico-val még dolgozunk a részleteken, de nagyon örültem, hogy el tudott jönni:

A szezonzáró hivatalos programjai után az egyesületi rész lezárult, azonban szintén a hagyományoknak megfelelően az egyesületi “keménymag” sötétedésig – vagy még kicsit tovább is – tartotta a frontot:

Azt gondolom, hogy egy nagyon nehéz 2020/2021-es szezonon vagyunk túl, melynek méltó lezárást sikerült lebonyolítanunk.
Ezzel a szezonzáró összefoglalóval szeretném megköszönni a teljes szülői közösségnek, az edzői stábnak, a segítőknek és nem utolsó sorban a gyermekeknek az egész éves munkáját. Találkozunk augusztusban a szezonnyitó táborban!

Hajrá Sopron!
Hajrá Jégtörök!

Üdvözlettel,
Koós Zoltán
elnök

A szezonzáró anyagot készítette: Bayer Ildikó, Sebestyén-Teleki István, Bencsik Gergely és Koós Zoltán
A fotókat készítette: Tardos Róbert, Bencsik Gergely, Wind Mónika és Sebestyén-Teleki István